”Schimbarea” este de fapt o nesimțită rotație la guvernare, de 25 de ani încoace ”Schimbarea” este de fapt o nesimțită rotație la guvernare, de 25 de ani încoace
O ALTĂ CLASĂ POLITICĂ! Premierul Victor Ponta si-a depus în urmă cu puţin timp mandatul, ca urmare a protestelor de seara trecută, a declarat... ”Schimbarea” este de fapt o nesimțită rotație la guvernare, de 25 de ani încoace
O ALTĂ CLASĂ POLITICĂ!
Premierul Victor Ponta si-a depus în urmă cu puţin timp mandatul, ca urmare a protestelor de seara trecută, a declarat Liviu Dragnea. Societatea vrea altceva… Oamenii au ieşit în stradă şi au cerut câteva lucruri normale, legitime, a mai spus Dragnea.
Ceream demnitate şi onoare. Fără să ştiu ce se va întâmpla! Europa se revoltă şi se radicalizează pentru mult mai puţin! Ce este greu de suportat în România?: UMILINŢA, LIPSA DE PERSPECTIVĂ şi NEÎNCREDEREA FAŢĂ DE CLASA POLITICĂ!  Desigur, prin prisma eşecului aspiraţiilor noastre, cu toţii am observat şi condamnat prezenţa din ce în ce mai scăzută a românilor în viaţa politică, confiscate de nişte troglodiţi, plagă a naţiunii, care ne tot conduce. Motivul? Greaţa de politic, faptul că aceleaşi figuri triste se tot perindă la putere, de 25 de ani, după un algoritm al “ schimbării “, în fapt, o nesimţită rotaţie a lor la guvernare! Iar omul simplu o duce din ce în ce mai rău, în timp ce ei, o duc din ce în ce mai bine.
Acum, preşedintele Iohannis are obligaţia de a numi un alt premier, un alt guvern. Dacă rezervorul de cadre se va regăsi în actuala coaliţie la putere, protestele, probabil NU se vor opri! Dacă, Iohannis apelează la Opoziţia de dreapta, protestele probabil NU se vor opri!
Iohannis trebuie să înţeleagă că actuala generaţie de protestatari A IEŞIT ÎN STRADĂ ÎMPOTRIVA ÎNTREGII CLASE POLITICE! Cel mai înţelept gest pe care ar putea să-l facă ar fi: un guvern de tehnocraţi care să pregătească alegeri anticipate!
Cine să participle la alegeri? Actuala clasă politică? Exclus! Aşa că, STRADA ar trebui să se organizeze rapid înainte ca grupuri de interese parazite, cu programe şi obiective clare, să confişte mişcările de stradă în propriul folos. Oricum, în 48-72 de ore astfel de grupuri încep procesul de parazitare a mişcării de protest care va continua atât timp cât încă răniţii grav în incendiul de vineri vor părăsi această lume!
Există însă un moment când apare saturaţia. În acel moment, oamenii încep să respingă clişeele. Acesta este semnalul că manipularea un mai merge! Este momentul în care, oamenii iau decizii de schimbare a atitudinii, îşi unesc forţele, se organizează, caută alternative pozitive şi selectează lideri! Aceste gesturi simple sunt, după unii analişti, primul pas spre ANARHIE!  Ca regulă generală, anarhismul înlocuieşte relaţiile sociale şi economice bazate pe concurenţă cu cele bazate pe cooperare!
Toate aceste „întâmplări de muzică şi poezie” ne definesc ca un popor veşnic pastoral şi uşor imbecil! Temele seriose şi fundamentale lipsesc din dezbaterile politice şi, evident, publice. Ţara noastră, se confruntă cu probleme uriaşe, cum ar fi cele ale instabilităţii crescînde, ale manifestării unei concurenţe tot mai acerbe şi neprietenoase pentru acapararea totală a României de către companiile private, o concurenţă europeană între ţările foste comuniste de afirmare la nivel european, ale redefinirii stetelor care aspiră la un statut de putere în Europa şi chiar ale nostalgiilor, tot mai evidente, pentru harta Europei dinainte de 1918! O întrebare de bun simţ: este sistemul nostru politic pregătit să facă faţă acestor probleme?  Ideea de DREAPTA  a fost compromisă de şleahta de impostori furăcioşi ai lui Boc şi Băsescu!
România este o zonă destructurată, cu o societate anomică, dar în curs de reformare, o adevărată ZONĂ ROŞIE.  Lumea se schimbă şi vremurile se schimbă. Poate reuşim să schimbăm şi noi ceva!
mb
Sursa foto: jurnaluldeilfov.ro
Mario Balint

Mario Balint

Ziarist profesionist din 1990. Jurnalist, analist şi consultant de securitate. Activităţi jurnalistice în presa scrisă, televiziune, radio. Fondator de publicaţii, realizator de emisiuni. De peste 20 de ani, corespondent de război. Corespondent special al Radio România Actualităţi. În prezent, redactor şef la Radio România Reşiţa. Autor a 16 volume de proză, reportaj, fotografie şi eseu. Studii de jurnalism şi securitate.

%d blogeri au apreciat: