Puterea politică – trântită de forța morală! Puterea politică – trântită de forța morală!
Imensa presiune morală generată de starea de spirit extrem de sensibilă apărută în urma tragediei de la Colectiv a descătușat energii poate de neimaginat... Puterea politică – trântită de forța morală!

Imensa presiune morală generată de starea de spirit extrem de sensibilă apărută în urma tragediei de la Colectiv a descătușat energii poate de neimaginat până acum. Energii pașnice, însă, nonviolente dar cu atât mai puternice și persuasive. Iată că premierul Victor Ponta, care a trecut prin multe, rezistând, uluitor, la cârma guvernului, cedează la presiunea aceasta morală, își prezintă demisia, spunând că nu se poate bate cu oamenii și nu poate guverna împotriva lor. Nu e vorba numai de cei peste 20.000 de oameni din stradă, de la București, este vorba de o stare de spirit națională, exprimată pe toate canalele. Pleacă și primarul Cristian Popescu, supranumit Piedone, deși făcuse lucruri bune în Sectorul 4, iar Gabriel Oprea spune că nu mai dorește cu PSD și nici nu se vrea deocamdată într-o altă formulă guvernamentală. Dacă Oprea își face planuri însă că până la alegerile din 2016 își va spăla imaginea, cu siguranță se înșeală, pentru că e mai nepopular ca niciodată și nimeni nu va uita aroganța sa, coloanele oficiale ș.a.m.d.. Pe de altă parte, acum nimeni nu se mai asociază cu UNPR, cinic, aș spune, pentru că până acum erau buni acești politicieni și parcă celelalte formațiuni ar fi imaculate. 

Dincolo de toate acestea, oamenii, superbi, în protestul lor, purtând în față stindardul luminos al urcării la ceruri tinerilor frumoși care au pierit la Colectiv, au arătat politicienilor că Oamenii sunt totul, așa cum maculata clasă politică românească nu a înțeles sau s-a făcut că nu înțelege niciodată. Că nu mai vor cancerul generalizat al corupției, că s-au săturat de nesfârșitele și criminalele interese personale și de grup, că s-au săturat ca acest stat nu numai să nu-și protejeze cetățenii dar să-și și ucidă prin neglijență criminală. S-au săturat de jaful de 25 de ani. Așadar, vom avea un nou guvern, o altă realitate politică, poate chiar alegeri anticipate. Puțin pentru memoria celor trecuți în neființă și, mai ales, trist, pentru că oferta politică vine pe tavă cu aceeași oameni corupți și îmbibați până la greață de interese personale. Vom mai reveni.   

DB

Sursa foto: e-stireazilei.ro

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: