Quo vadis? Quo vadis?
Trist. Până acum, 30 de tineri înghiţiţi de flăcări. Flăcările Iadului, ar spune popii, care nu au crezut de cuviinţă să le uşureze trecerea... Quo vadis?

Trist. Până acum, 30 de tineri înghiţiţi de flăcări. Flăcările Iadului, ar spune popii, care nu au crezut de cuviinţă să le uşureze trecerea înspre Dumnezeu celor răpuşi în carnagiul de vineri seară. Era seara de Halloween. Şi mai era şi un concert rock. Asimilat de cei mai mulţi cu satanismul. O spun cu mâna pe inimă şi mă declar rocker. Primul disc, prima placă, pe care am ascultat-o a fost Mugur de fluier, imprimată de Phoenix. Prima bandă de magnetofon pe care am înregistrat-o şi ascultat-o, avea pe o parte AC/DC iar pe cealaltă, Rolling Stones. Nimic satanist, doar rock. Pot să-i cred şi pe popi şi să-i înţeleg. Cum poţi fi chemat să faci slujbă de cum s-o chema ea, unora care, în mintea lor îl invocau pe Dracul? Dar, asocierea dezastrului cu rock-ul şi cu satanismul, incluzând Halloweenul, este deja rezultatul unei minţi perverse, asociate cu bigotismul şi cu marile căcaturi rezultate din lipsa de inteligenţă. Coborând cu picioarele pe pământ, avem o problemă de organizare. Dictată de sistem. Pentru a deschide o afacere pe cont propriu, ai nevoie de dumnezeii mamii lor de autorizaţii. Pe care le obţii după ce plăteşti contravaloarea autorizării. După, vin controalele. De ce ai zece grame de cloramină mai puţin la bucătărie, de ce nu ai loc special de spălat ouă, de ce nu sunt toţi pereţii tapetaţi cu scheme de evacuare la incendiu, de ce, de ce etc. Tot felul de legi idioate, care ocolesc principalul. Siguranţa clientului în local, plus siguranţa alimentară. Nu, sistemul vine peste tine cu zeci de autorizaţii, una mai ineptă decât alta. Niciun reprezentant al nenumăratelor organe de control nu vine să verifice, practic, ce se întâmplă în localul tău. Că o fi incendiu, că o fi epidemie, că o fi cutremur sau mai ştiu eu ce. Nu, nişte idioţi, nepoţi, fraţi, verişori sau simpli lipitori de afişe, sunt urcaţi pe birouri şi dictează tâmpenii în domenii de care nu au habar. Este esenţa sistemului. Care produce corupţie, bazată pe prostie şi slugărnicie. Dă-l dracului de privat, că-mi dă salariu de mizerie. De unde să dea şi ăsta, privatul? Că-i ia statul de nu se vede. Un stat mizer, care doar ia şi nu dă nimic. Pardon, ne dă incultură, ne omoară sănătatea, învăţământul şi justiţia. Nişte gunoaie care, de la Palatul Victoria până la cea mai amărâtă primărie, ne trimit pe toţi la dracul. Pe care, toţi popii, în frunte cu mult prea mulţii prea fericiţi îl afurisesc cu prinosul cutiilor milei ce se transformă în catedrale şi alte păcate lumeşti.

DP

Sursa foto:fresh24.ro

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: