Unul doarme, altul tace, alții face(!) Unul doarme, altul tace, alții face(!)
Trăind în România, musai să te întrebi dacă Mihalache, șeful cancelariei prezidențiale, chiar doarme în fotografia din Serbia. Dacă doarme, ceea ce tind să... Unul doarme, altul tace, alții face(!)

Trăind în România, musai să te întrebi dacă Mihalache, șeful cancelariei prezidențiale, chiar doarme în fotografia din Serbia. Dacă doarme, ceea ce tind să cred, este descalificant pentru un demnitar. Chiar dacă șefii de stat nu erau prezenți, să te răstorni pe spate ca la birt denotă orice alte abilități, dar nu cele specifice muncii de diplomat. Cum să stai domnule, tu, numărul doi al delegației unui stat aflate într-o vizită oficială, în poziția bețivului? Dar, trepădușii de pe lângă, nu l-or fi văzut? De ce nu l-au tras de mânecă? Alo, șefu, sunteți încă la serviciu. Nu, l-au lăsat să se facă de rahat, făcând același lucru cu întreaga delegație a României. Oamenii ăștia, politruci de doi lei, dau mereu dovezi de micime a spațiului intelectual deținut de creierele personale, țin cu dinții la pac-pac-ul de după blocurile copilăriei. În locul unui semn discret, oricine poate fi doborât de oboseală, parcă totuși nu în asemenea momente, un dușman dornic de promovare sau de bani, s-a gândit el, hai să-i trag o poză șefului, poate mă avansez dacă-l dă șefu ăl mare afară pe somnoros. Nu s-a gândit neghiobul că face de mirul lumii întreaga delegație a țării. Nu, pe ghiolban l-a mâncat în cur să fie vedetă mascată. Nici măcar nu și-a asumat gestul. Cică, un sârb ar fi fotografiat. Mă rog, nu cred dar, rămâne nesimțirea lui Mihalache și arivismul fotografului. Stau și mă întreb, dacă așa ne prezentăm prin lume, de ce ne mai ducem? Sau, atitudinea din poză a lui Mihalache o fi o formă de salut din partea obosiților din Parlamentul României? Pe de altă parte, președintele tace și tot tace. După mandatul lui Băsescu, atitudinea lui Iohannis aduce cu momentul acela în care constați că nu te mai doare măseaua. Dar, poporul nu este obișnuit cu situații de calm politic. El vrea războiu. Cu gălăgie, cu invective, cu luat de păr și luat de DNA, DIICOT etc. Poporul vrea sânge. Le-a dat opoziția, prin președintele condamnat, Liviu Dragnea. L-a făcut pe Ion Iliescu pierdut din PSD, ba chiar l-a obligat să se ridice în picioare pentru a condamna comunismul. Adică, să se sinucidă singur, cum ar veni. Acuma, și Iliescu l-a certat pe Dragnea că n-a adus intelectuali în partid. Care or mai fi rămas după ce, Iliescu i-a cam cotonogit cu bâtele minerilor prin vara lui 1990. Așadar, unul doarme, altul tace, alții face(!)

DP

Sursa foto: www.stirileprotv.ro

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: