Manipulare humanum est! Manipulare humanum est!
          Constat că, cea mai mare şi recentă problemă a aurolacilor comentatori de politică este legată de coabitarea  preşedintelui cu... Manipulare humanum est!

          Constat că, cea mai mare şi recentă problemă a aurolacilor comentatori de politică este legată de coabitarea  preşedintelui cu premierul. Tot felul de titluri ironice, chiar persecutorii, vin şi desfiinţează presupusele înţelegeri subterane între Iohannis şi Ponta. Cred că naţia asta a noastră, a românilor, a înebunit. Până acum câteva zile, îl înjurau pe Băsescu că nu se înţelege cu premierul, oricare ar fi fost el, mai puţin Boc, cu care prea se înţelegea. Acum, că a venit neamţul la preşedenţie, vin vuvuzelele şi-l atacă pe preşedinte că, de ce se înţelege cu Ponta, comunistul?

          Oameni buni, chiar suntem o naţie conflictuală? Ce este rău în coabitarea, colaborarea, înţelegerea între cele două instituţii? De ce avem nevoie mereu de circ ieftin, pe care îl plătim cu instabilitate politică şi cu nenumărate avertismente din partea Occidentului? Acum, şi aici ar fi multe de povestit. După 25 de ani de la eliberarea de comunism, m-am cam convins că acest pater familia, Occidentul, se poartă cu noi ca în celebrul banc ce face referire la şapcă. Adică, ai şapcă sau de ce nu ai şapcă? Oricum erai, cu sau fără şapcă, treceai pe locul doi. Din păcate, neamul românesc este mult prea departe de locul doi. Este la coadă. Ca urmare a cârdăşiei maimuţoilor politici cu interesele transnaţionalelor europene.

          Îmi asum etichetarea de orice fel dar, o spun cu mâna pe inimă, România este jefuită şi vândută de trădătorii de neam ce s-au perpetuat pe scaunele clădirii ctitorite de Ceauşescu. Nu este posibil ca un român ce revoluţionează un domeniu mondial de actualitate să nu o poată face în ţara lui. Trebuie să plece în lumea largă pentru a i se recunoaşte meritele. Mii de medici ies de pe băncile universităţilor din ţară. Trebuie să plece în lumea largă pentru a li se recunoaşte valoarea. Cunosc o învăţătoare care pleacă în vacanţe la şters de cururi occidentale, pentru a putea supravieţui. Cunosc medici de un profesionalism indiscutabil, care trăiesc din plicurile pe care nu le cer, dar le sunt băgate în buzunarele halatelor de pacienţi.

          Trăim într-o ţară profund coruptă, vândută, trădată de cei care sunt aleşi să o ducă mai departe. Ce relevanţă au cele câteva decenii pe care le petrecem noi, ca indivizi pe acest tărâm de vis, faţă de mileniile pe care le duce în spate originea noastră? Şi, ca să revin la introducere, acum, că vine un preşedinte care nu-l înjură pe premier pe motiv că e pesedist, toţi mofluzii sar şi-l înjură. Cum îl înjurau pe Băsescu că-l înjură pe premier. Chiar ne cred atât de tâmpiţi? Încă ne mai confundă cu masa de manevră din 1989? Domnilor ideologi, manipularea s-a cam dus prin buzunarele lui Iliescu. Încercaţi ceva nou, cum ar fi, să faceţi din manipulare un element pozitiv.

Sursa foto: washingtonsblog.com

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: