Afaceri pe spatele Aquacaraș? Afaceri pe spatele Aquacaraș?
Cine vrea să îngroape Aquacaraș? Cred că este o întrebare legitimă, pentru că toate tunurile s-au pus în ultima vreme pe singurul operator de... Afaceri pe spatele Aquacaraș?

Cine vrea să îngroape Aquacaraș? Cred că este o întrebare legitimă, pentru că toate tunurile s-au pus în ultima vreme pe singurul operator de apă și canal al județului. Care datorează bani, e drept, dar cei care compun managementul acestei societăți – Aquabanat, fondurile de întreținere și dezvoltare, primăriile, acționare și ele, Consiliul județean – oare ce spun? Primăria Reșița a reacționat, a girat cu un teren, Consiliul județean, se știe deja, a pus la bătaie o cazarmă. Insuficient pentru ANAF, care a trecut efectiv la vânzarea activelor societății. Utilaje, unele dintre ele de strictă necesitate, folosite la intervenții. Cine le-a cumpărat? Cine are interesul ca Aquacaraș să apeleze la firma X, atunci când are nevoie de aceste utilaje? Dar, Aquacaraș poate piarde și bunurile imobile. ANAF are o listă cu imobilele operatorului, care ar putea fi și ele scoase la licitație, în vederea recuperării datoriilor pe care le are Aquacaraș SA. Între aceste bunuri se regăsește ansamblul de imobile de pe Strada Fântânilor.  Ansamblul cuprinde spații pentru birouri, în suprafață de aproape 240 de metri pătrați, magazii, cu suprafața de aproximativ 200 metri pătrați, clădire cu atelier și birouri, cu peste 400 metri pătrați, precum și teren în suprafață de aproape 3.700 de metri pătrați. Prețul de pornire stabilit de evaluatori este de 752.000 de lei plus TVA. Pe aceeași listă a ANAF-ului se află și spațiul comercial în suprafață de peste 90 de metri pătrați, situat pe Strada Fântânilor, la care licitația a pornit de la 194.500 de lei, plus TVA. La vânzare a fost scos și imobilul situat în Piața Republicii nr. 7, acolo unde își are sediul societatea, fostul sediu al ziarului Timpul. La aceasta se adaugă terenul intravilan în suprafață de 400 de metri pătrați. Licitația pornește de la 420.860 de lei, fără TVA. ANAF a pus sechestru până și pe construcțiile industriale și edilitare din cartierul Stavila, cu preț de pornire al licitației, de 1.250.200 de lei, plus TVA.

         Toată această zăngăneală de săbii seamănă mai degrabă cu un soi de răzbunare. Fără a fi adepții teoriei conspirației, nu putem să nu vedem interese economice și politice în spatele acestor acțiuni. Și nu ne referim la ANAF, care își face treaba. Cam în disperare de cauză dar și-o face. Ne referim mai degrabă la faptul că cineva va profita din această situație confuză și dramatică pentru operator. Ca de atâtea ori, pe ruinele unor societăți s-au ridicat rapid micii profitori economici și politici ai momentului. Acei piranha agresivi ai așa-zisei noastre economii de piață.

DB

Sursa foto: redesteptarea.ro

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: