Cum să facem să n-avem bani Cum să facem să n-avem bani
Citesc astăzi o ştire care dă ca sigură intrarea CET-ului din Reşiţa în insolvenţă. Adică, firma ce asigura căldura şi apa caldă pentru peste... Cum să facem să n-avem bani

Citesc astăzi o ştire care dă ca sigură intrarea CET-ului din Reşiţa în insolvenţă. Adică, firma ce asigura căldura şi apa caldă pentru peste 20 de mii de abonaţi în anii 1990, şi-a dat duhul. Acum, în 2015, nu mai erau atâtea mii de abonaţi. Toţi reşiţenii s-au descurcat cum au putut, pentru a nu rămâne cu caloriferele reci şi doar cu apă rece la robinete. Dar… Unde sunt sumele imense circulate şi recirculate, pentru a păstra termenii? Subvenţii ale Consiliului Local Reşiţa duse în neant! Subvenţii de la Guvern, duse unde altundeva decât în neant? Neplata datoriilor din partea Primăriei Reşiţa către CET duse, la fel, în neant? Miliarde irosite de idioţi şefi de câteva mandate hirotoniţi între primărie şi partide. Domnilor ANAF şi Poliţie, vorbim de bani băgaţi în pământ, de primărie şi şefi sau slugi de la firma de termoficare. Cântecul de lebădă sau, mai degrabă, marşul funebru l-a executat o firmă ce a tăiat în primăvara acestui an toate magistralele de transport ale agentului termic. Cumpărate pe aproape nimic, revândute pe vreo două sute de milioane peste miliard. Cine, cui, are cineva interes să se întrebe? Dar, reşiţenii sunt gospodari şi şi-au cumpărat şi montat centrale de apartament. Care poluează şi care vor trebui schimbate cu altele, mai sofisticate şi mai nepoluante.Şi mai scumpe, desigur. După ce mulţi au făcut adevărate sacrificii pentru achiziţionarea şi montarea celor actuale. S-a gândit vreun nenorocit de primar sau de consilier local la această situaţie? Nu au cum, pentru că, pentru domniile lor două mii de euro sunt banii de dat cu barca în vacanţele de vară. În schimb, onorabila administraţie locală montează pavele pe trotuare în care cu greu aduni zece cetăţeni pe oră. O veselie de măcinat nişte bani total aiurea. Să investeşti atât în locuri în care nici păsările nu zboară mai mult de zece pe zi, mi se pare o absurditate peste măsură. Ce să mai spun de pietoni? Nu acelaşi lucru pot să-l spun despre pavelele din faţa IPJ şi SRI. Pe-acolo, cu siguranţă, trec zeci de ciocârlii pe zi!

DP

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: