La ISIS, mai rău ca la Reșița: nici acolo nu se mai fac angajări! La ISIS, mai rău ca la Reșița: nici acolo nu se mai fac angajări!
Statul Islamic – organizația teroristă cea mai titrată din lume, în acest moment – s-a procopsit cu un Boc. Pentru că altfel nu ne... La ISIS, mai rău ca la Reșița: nici acolo nu se mai fac angajări!

Statul Islamic – organizația teroristă cea mai titrată din lume, în acest moment – s-a procopsit cu un Boc. Pentru că altfel nu ne explicăm cum de ”angajații” jihadiști s-au pomenit cu tăieri de salarii. Faptul că la ISIS se taie din salarii cred că a fost știrea dimineții de miercuri. O știre care te face să nu știi cum să reacționezi, să râzi sau să plângi. Dar una care ne amintește că și această organizație are contabilitate, are fonduri, dă salarii și face angajări. E o instituție. Un angajator din Orientul Mijlociu. De fapt, angajări acum nu mai prea face, din cauza penuriei de bani. Păi nici măcar luptător jihadist nu mai merită să fii în lumea de azi? Cum să mai lupți când angajatorul tău îți taie din leafă, care și așa nu părea prea grozavă: undeva pe la 250 de lire sterline. Acum ”lucrătorii” mai iau echivalentul a vreo 65 de lire pe lună. În aceste condiții, ce să mai zică jihadiștii occidentali care, din rațiuni care cred că țin de vreun spital de psihiatrie, luptă alături de islamiști? Ce fac ei cu 65 de lire pe lună?

Astfel că ISIS-ului a început să-i cam plece oamenii pe la alte organizații asemănătoare, care plătesc mai bine. Multă vreme, potrivit Adevărul, ISIS dădea cele mai bune salarii dar acum nu mai prea există acces la resursele financiare, la miliardele de dolari pe care le deţine, din cauza atacurilor aeriene pe care coaliţia internaţională le-a efectuat în Irak şi Siria. Drept urmare, finanţiştii ISIS au redus cu mult valoarea transporturilor de bani cash care se desfăşurau între zonele de război, din cauza temerilor că acestea vor fi distruse de atacurile cu drone. Cam 200 de luptători au părăsit deja organizația, ceea ce duce spre evidența (deja observată și dezbătută) că nu toți islamiștii sunt atât de îndoctrinați și posedați de utopii religioase, pe cât vor să pară. Mulți pur și simplu își găsesc de lucru pe la ISIS. Mai un atac, mai o bombă, mai o decapitare, deh, lucruri de genul ”another day at the office”. Toate, însă, pe cam puțini bani. Așa că organizației ISIS, dacă i se tot taie accesul la resurse financiare, riscă să rămână un fel de fundătură, așa, ca Reșița, unde nu găsești de lucru nici să dai cu tunul, cum se zice în popor. Apropo de tun. Pe la SC Arsenal ce se mai aude? Nimic, nimic? Nicio promisiune? Că acușica vine 2016… 

DB

Sursa foto: imgur.com

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: