Ia-le creierele și dă-i dracu! Ia-le creierele și dă-i dracu!
…de sărăntoci, ar fi continuarea titlului. Am rămas siderat de cele scrise de confratele Matei Mircioane, faţă de cele întâmplate la încă, Universitatea Eftimie... Ia-le creierele și dă-i dracu!

…de sărăntoci, ar fi continuarea titlului. Am rămas siderat de cele scrise de confratele Matei Mircioane, faţă de cele întâmplate la încă, Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa. Ce am înţeles eu de acolo, şi nu cred că sunt complet idiot, cum nici Mircioane nu este vreun manipulator, e că, doamna Doina Frunzăverde, rector pe ultima sută de metri, pune în poala Universităţii de Vest din Timişoara, universitatea locală. Mi-am ridicat o grămadă de concetăţeni în cap, susţinând mai acum câteva săptămâni, când în cadrul instituţiei de învăţământ tocmai apăreau dovezi de comerţ ilicit cu creiere şi cu chiloţei, că Reşiţa are nevoie de UEM. Că, după ce corupţii vor fi îndepărtaţi şi vor sfârşi în focurile iadului intelectual, doamna rector va da dovadă de un management desăvârşit, va aduna toată potenţa intelectuală şi onestitatea colegilor profesori neprihăniţi, pictând pasărea Phoenix pe frontispiciul instituţiei. Dar, şoc şi groază! Doamna Frunzăverde vinde UEM Timişoarei. Unii, poate hâtri, poate cinici, ar spune că rectoriţa nu ar purcede decât la o întoarcere la matcă, dat fiind că studiile de subingineri de la Reşiţa au fost înfiinţate ca o secţie a fostei Politehnici Timişoara. Mai mult, tot din ce spune Mircioane, în opinia doamnei rector, de vină pentru colaps ar fi şi comunitatea şi presa. Hai sictir, madam, presa a ales compromişi în posturi cheie, presa a cerut chetă de 50 de euro la examene, presa a distrus Teatrul de Vară sau Casa Studenţilor? Presa a scos forţat la pensie dascăli eminenţi, presa a desfiinţat titlul onorific de preşedinte al universităţii, presa a tolerat cloaca de bişniţari de diplome? Cine a promovat în funcţii cheie profesori contestaţi, unii cu ditamai condamnările penale? Comunitatea, presa? Ar mai fi de vorbit şi despre efectul de turmă. Mulţi profesori au susţinut că, dacă nu vor negocia fuziunea cu UVT, din cauza proastei finanţări de la minister se vor desfiinţa secţii ale UEM. Păi, domnilor universitari, credeţi că Timişoara va menţine secţiile nerentabile? Sper să nu am dreptate, dar patrimoniul universităţii este al dracului de tentant. Campusul de la Coronini, căminul de studenţi şi sediul renovate, sală de sport pe ultima sută de metri spre finalizare, dotări de ultimă generaţie etc. Doamna rector, nu-mi permit să fiu mai acid şi să scriu la final că a fost un pamflet. V-am crezut dintr-un alt aluat. Universitatea era ultimul reper al Reşiţei de a fi ceva. L-aţi năruit şi vă daţi victima comunităţii şi a presei. Aţi pierdut şansa de a fi altceva!

DP

Sursa foto: mashable.com

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: