NASA ne-a găsit un alt cămin? NASA ne-a găsit un alt cămin?
Peste mai puțin de cinci ore este posibil ca NASA să anunțe, într-o conferință de presă, identificarea unui ”alt Pământ”, într-un colț al Căii... NASA ne-a găsit un alt cămin?

Peste mai puțin de cinci ore este posibil ca NASA să anunțe, într-o conferință de presă, identificarea unui ”alt Pământ”, într-un colț al Căii Lactee. Este vorba de o planetă asemănătoare cu Terra din punct de vedere al compoziției, al atmosferei și al plasării în ”zona locuibilă”, după standardele pământene, a sistemului solar. De mai multă vreme NASA se află în căutare de candidate la statutul de ”Another Earth” și a descoperit mai multe corpuri cerești care s-ar califica pentru a suporta viața așa cum o știm noi, pe bază de carbon. Noua planetă este descoperită de sonda-telescop Kepler, care, de altfel, din 2009 și până acum a evidențiat cam 4.000 de ”lumi” orbitând în jurul unor stele asemănătoare Soarelui nostru, la distanțe convenabile pentru a găzdui viața în varianta Terra.

De altfel, profesorii Stephen Hawking și sir Martin Rees au anunțat implicarea lor într-un nou proiect, de 100 de milioane de dolari, pentru identificarea vieții extraterestre. Astronomii și astrofizicienii, precum și cercetătorii implicați în studiul exobiologiei, se concentrează acum pe identificarea corpurilor cerești pe care există apă în stare lichidă, acestea fiind candidate mult mai bune la eventualitatea găzduirii de viață asemănătoare sau similară cu cea de pe Pământ.

DB

Sursa foto: nasa.gov.ro

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: