Nişte epigoni! Nişte epigoni!
Mă refer şi la profesorii Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, care vindeau examene ca un reatebist, mulţumindu-se şi cu un bacşiş de ceva eurocenţi,... Nişte epigoni!

Mă refer şi la profesorii Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, care vindeau examene ca un reatebist, mulţumindu-se şi cu un bacşiş de ceva eurocenţi, dar şi la scribălăii, nebăgaţii în seamă sau, mai pe româneşte, idioţii locali care sugerează sau o spun de-a dreptul, că UEM ar trebui desfiinţată. Dragi idioţi, o universitate, printre altele, dă o notă de intelectualitate albiei de porci în care vă place să trăiţi. Nu aveţi cum să sesizaţi acest aspect, pentru că, din troacă se văd doar lăturile. Poate vă stau în gât, poate le savuraţi alături de autointitulaţii marginalizaţi ai sferei universitare din răsadniţa ingineriei aplicate în domeniul mecanic şi siderurgic al unei ţări întregi. Este clar, indubitabil, că la UEM s-au luat examene pe bani. La început mărci, mai apoi euro. Nu se poate invoca salariul profesorului, pentru a justifica avariţia sa. Am avut ocazia să văd state de plată şi ştiu ce vorbesc. Este, pur şi simplu, ceea ce scriam şi ieri. Haloşenia, cum se spune pe la noi, prin Banat. Ai mult, vrei tot mai mult, pe spatele proştilor, fireşte. Era să scriu al studenţilor, dar nu mă lasă rezultatele de la Bac. Revin. Să se închidă UEM! O mizerie. Dacă primarul X este prins cu nereguli, se închide Primăria? Dacă la spitalul de nu ştiu unde, moare un pacient, se închide locaţia? O universitate dă valoare unei comunităţi. Este un punct obligatoriu pe pliantul de prezentare al localităţii. Mă opresc pentru că deja fac o demostraţie ce nu îşi are rostul. În acest articol, nu putem ocoli numele familiei Frunzăverde. Doamna, este rectorul UEM. Carne de tun, în condiţiile în care domnul s-a scăpat de un rinichi, pe bază de cancer şi băgat în control judiciar. Un tip incomod, care a făcut ceva jocuri politice, nu doar local, un fleac, ci chiar la nivel naţional. Dacă citiţi măcar colecţia săptămânalului Ghimpele, veţi vedea că nu sunt fan al oastei lui Sorin Frunzăverde. Dacă justiţia a decis, dura lex sed lex! Nu cred însă, că şpăgile unuia şi altuia poleiţi cu titluri universitare, au ajuns în buzunarele doamnei Frunzăverde. Nimeni, nici măcar sau, mai ales pe la colţuri sau mese de bodegi, nu a putut afirma că Domnia Sa a fost părtaşă la comerţul cu diplome din UEM. În concluzie, da, este nevoie de curăţenie la UEM. Mai uşor însă, cu tunurile şi bombardamentele, mai ales în ceea ce-i priveşte pe cei devotaţi meseriei de profesor universitar. Cât despre desfiinţarea universităţii, revin şi spun că doar minţi perverse, poate nişte frustraţi care s-au lovit de Trandafirii ce refuzau şpaga, doresc acest lucru.

DP

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: