Greu la deal cu liberalii mici… Greu la deal cu liberalii mici…
Așa cum spuneam, moțiunea de cenzură inițiată de PNL a picat! Aritmetic, nu era nici o surpriză! Psihologic… nu era nici o surpriză! Politic... Greu la deal cu liberalii mici…

Așa cum spuneam, moțiunea de cenzură inițiată de PNL a picat! Aritmetic, nu era nici o surpriză! Psihologic… nu era nici o surpriză! Politic … nu era nici o surpriză!
Din punctul meu de vedere, votul de vineri al liberalilor, pe minus!, scoate un Victor Ponta întărit care poate aborda nestingherit alegerile locale din 2016. Dacă încrederea în premier a fost mică, în rândul populaţiei, ea ar putea să crească în următoarea perioadă dând partidului acea gură de oxigen de care are nevoie. Oricum, vine vacanţa parlamentară, iar până în toamnă românii uită de disputele politice sterile! Numai preşedintele Iohannis va rămâne pe poziţie să ceară, consecvent, din când în când, demisia premierului BĂNUIT de te miri ce „falşuri”! Ce se face Preşedintele că în Caraş-Severin, o personalitate marcantă a PNL, este pus SUB CONTROL JUDICIAR suspectat fiind că la îndemnul său electoratul bănăţean „s-a sucit” în favoarea lui Iohannis? Adică, mentalistul vicepreşedinte a instigat la fraudă electorală pro-prezidenţială! Cum rămâne cu legitimitatea deontologilor?
Prin votul de vineri PNL a dovedit că are lideri mici! Cunosc câţiva, în judeţe, adevărate personalităţi! Chiar dacă unii dintre ei sunt doar primari de comune! La centru, însă… jale mare! Aceiaşi parveniţi lipsiţi de credibilitate care au sperat într-o minune aritmetică la această moţiune pentru a pune mâna pe putere! În Caraş-Severin, judeţul mimetic al liberalismului românesc, mitingul de susţinere a moţiunii, nu a fost programat din timp, precum la Cluj sau la Timişoara, ci „spontan”, tocmai pentru a stârni dispute politice cu primarul Stepanescu. 10 tinerei s-au copt la 35 de grade pentru, sau contra lui Victor Ponta, nici ei nu ştiau sigur!
Privită în ansamblu, moţiunea de azi a scos în evidenţă un UNPR interesant, un Gabriel Oprea aproape lider naţional ce pare că domină chiar baronii PSD şi are influenţă şi în rândul peneliştilor, un PSD uşurat şi un PNL care nereuşind să fure îngheţata piciului cu ochelari, strigă de pe trotuar că şi mă-sa-i curvă!
Greu la deal cu liberalii mici…

mb

Sursa foto: anabirchall.ro

Mario Balint

Mario Balint

Ziarist profesionist din 1990. Jurnalist, analist şi consultant de securitate. Activităţi jurnalistice în presa scrisă, televiziune, radio. Fondator de publicaţii, realizator de emisiuni. De peste 20 de ani, corespondent de război. Corespondent special al Radio România Actualităţi. În prezent, redactor şef la Radio România Reşiţa. Autor a 16 volume de proză, reportaj, fotografie şi eseu. Studii de jurnalism şi securitate.

%d blogeri au apreciat: