De ce nu mai ies in stradă 2 De ce nu mai ies in stradă 2
Mă tot chinui, de ceva vreme, să scriu texte mai serioase, mai altele decât „agenda zilnică”. Uneori, nu se poate! Nu scriu nimic despre... De ce nu mai ies in stradă 2

Mă tot chinui, de ceva vreme, să scriu texte mai serioase, mai altele decât „agenda zilnică”. Uneori, nu se poate! Nu scriu nimic despre moţiune pentru că sunt convins că nu trece şi s-au tot văicărit alţii pe acest subiect! Repet: istoria se scrie de BĂRBAŢI DE STAT, iar această categorie NU EXISTĂ în politica românească! Pe cine vedeţi „bărbat de stat” în PSD? Dar, în PNL? Sau UNPR, PPDD?

Nicolicea? Ar arde în Tartarul Istoriei!

Conform acestei leme, răspunsul la întrebarea: de ce nu mai ies în stradă?, este unul simplu! Pentru că nu există în PNL “bărbaţi de stat”, cu pantaloni sau cu fustă, capabili să mobilizeze masele! Pe de altă parte, undeva, la vârful partidului, mimând responsabilitatea faţă de popor, liberalii au anulat mitingul anunţat de frica provocatorilor. Dar, ar mai fi un răspuns: liberalii din teritoriu NU ar fi dorit să facă efortul financiar şi uman de a veni în Bucureşti în sprijinul unui “grup de tovarăşi” nerăbdători să preia puterea!

Cred că Victor Ponta trebuie să demisioneze.

Însă, dacă acest lucru nu se va întâmpla în următoarele două săptămâni, nu se va mai întâmpla decât la termen, pentru că vine vacanţa parlamentară, mare, munte, gacici, dezmăţ individual şi în grup şi parlamentarilor nu le mai arde de jocuri politice. Indiferent de culoarea politică!

Cred, de asemenea, că dacă vrem conducători responsabili, societatea civilă trebuie să preia conducerea protestelor, acţiunilor şi dezbaterilor în favoarea ecarisării României politice!

mb

Sursa foto:psnews.ro

Mario Balint

Mario Balint

Ziarist profesionist din 1990. Jurnalist, analist şi consultant de securitate. Activităţi jurnalistice în presa scrisă, televiziune, radio. Fondator de publicaţii, realizator de emisiuni. De peste 20 de ani, corespondent de război. Corespondent special al Radio România Actualităţi. În prezent, redactor şef la Radio România Reşiţa. Autor a 16 volume de proză, reportaj, fotografie şi eseu. Studii de jurnalism şi securitate.

%d blogeri au apreciat: