O altă Mărie, cu aceeaşi pălărie! O altă Mărie, cu aceeaşi pălărie!
Sfârşit de săptămână dement. Premierul Victor Ponta, cercetat de DNA! Un alt fost premier, din aceeaşi formaţiune politică, a absolvit deja cursurile festive de... O altă Mărie, cu aceeaşi pălărie!

Sfârşit de săptămână dement. Premierul Victor Ponta, cercetat de DNA! Un alt fost premier, din aceeaşi formaţiune politică, a absolvit deja cursurile festive de la Rahova dar, nu cred că se simte prea bine în contextul în care i se mai cercetează ceva codiţe cu iz infracţional. Tatăl spiritual al celor doi, Ion Iliescu, are şi el ceva de mărturisit în legătură cu 1989 şi mineriadele. Cum s-ar exprima un comentator sportiv, aceasta coloana vertebrală a echipei gazdă (ei au avut cel mai mult timp sediul la Victoria şi la Cotroceni). 
Echipa oaspete este condusă de preşedintele în funcţie. Trebuie să acceptăm că Victor Viorel Ponta are dreptate într-o anumită măsură când spune că Iohannis a fost ales în timp ce era judecat de incompatibilitate. Fostul, Traian Băsescu, se cam bate cu uraganele în care  a pierit flota naţională. Ministereasa Monica Iacob Ridzi a plătit şi ea ceva studii la facultatea de fete de la Tîrgşor. Colega Udrea este în stand-by, după ce a participat la doar ceva colocvii cu procurorii DNA. 
 Acum, că am prezentat foarte succint echipele, vă supun atenţiei câteva considerente personale, necomandate şi sub nicio formă subiective. După ruperea de Ceauşescu am asistat la naşterea unui monstru, numit clasă politică. Din lehanite, nu mai pomenesc toate denumirile gen Partidul etc. Toţi paraziţii acestei tagme nu au făcut decât să pună pe butuci România şi să-şi umfle burţile până ce DNA a început să le scoată puroiul şi să-l expună public. Fără nicio diferenţă de doctrină, dacă or avea vreuna în afara îmbogăţirii peste măsură, au vândut şi au furat în numele poporului pe care l-au sărăcit. Din alt punct de vedere, fiecare din indivizii de mai sus, când poporul se plângea că este greu în sărăcie şi ei erau în opoziţie, ne înjurau că nu am ştiut pe cine să punem ştampila la vot. 
Ca o concluzie, toţi sunt o apă şi-un pământ. Îi doare la bască de popor şi de interesul naţional. Rugămintea mea ar fi să nu-i lăsăm să ne împartă în găşti care să-i înjure pe unii sau pe alţii. Mult mai utilă cred că ar fi o societate civilă nealiniată, solidă şi curată care să cunoască foarte bine mânuirea substanţelor de deparazitare.

DP

Sursa foto: ziare.com

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: