eCronica – protector al artelor şi culturii! eCronica – protector al artelor şi culturii!
Publicaţia eCronica a mai făcut un pas. Un pas spre o amplitudine de reprezentare firească, până la urmă, în aceste vremuri sinergice. eCronica a... eCronica – protector al artelor şi culturii!

Publicaţia eCronica a mai făcut un pas. Un pas spre o amplitudine de reprezentare firească, până la urmă, în aceste vremuri sinergice. eCronica a „coborât” din paginile electronice unde se manifestă pentru dv., de la sfârşitul lui decembrie 2014, spre concreteţea sprijinirii artelor, culturii, în general. Aşa a apărut Clubul eCronica. În urma unor demersuri susţinute de finanţatorul eCronicii, Aurel Văduva şi ale colegului Dan Popoviciu, am asistat marţi, la localul reşiţean Tzompy, păstorit de Dan, la a doua seară eCronica, acolo unde sinergia artelor s-a manifestat din plin. Gazdele, jurnalistul Dan Popoviciu şi îndrăgitul cantautor Cristian Buică, devenit tot de ieri cetăţean de onoare al municipiului, în urma propunerii consilierului local Costel Mihăilă (prezent şi el la club) şi prin graţia votului consilierilor, s-au întrecut pe sine, conducând o seară admirabilă. Clubul eCronica a fost practic plin de poeţi, folkişti, oameni de litere şi de cultură, S-a interpretat muzică bună, s-a recitat dar s-a vorbit şi despre rostul actual şi viitor al eCronicii. Au cântat marţi seara, Cristi Buică, Dorian Ianoşi, Dan Câmpan, au recitat poeţii Costel Stancu, Olga Neagu, Ion Moşteoru, Emil Varga. Într-un cuvânt, o manifestare de un bun standard, marca eCronica, o grupare jurnalistică ce vă promite şi alte lucruri interesante. De altfel, Cristi Buică va cânta la Clubul eCronica în fiecare marţi iar săptămâna viitoare este foarte posibil ca la Reşiţa să poposească Dinu Olăraşu şi, poate, Cristian Baţu, cunoscutul membru al trupei Poesis.

IMG_26052015_203617IMG_26052015_203739 IMG_26052015_204811 IMG_26052015_204830

DB

Sursa foto: mikrofon-vergleich.de

Daniel Botgros

Daniel Botgros

Ziarist profesionist din 1990. Activitate jurnalistică la publicaţiile Tinerii, Timpul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Sud-Vestul, Măsura, Ziua de Vest. Redactor la televiziunea Terra Sat, redactor şi realizator de emisiuni la Radio România Reşiţa, realizator de emisiuni la Banat TV. Activităţi în domeniul PR. Autor a patru volume, de proză, reportaj şi eseu și al unui volum de jurnalism. Studii de jurnalism şi comunicare.

%d blogeri au apreciat: