Recurs la logică Recurs la logică
Plec în acest demers de la afirmaţia domnului preşedinte de partid, comisii şi de Consiliu Judeţean, Sorin Frunzăverde, conform căreia, trăim într-un stat poliţienesc.... Recurs la logică

Plec în acest demers de la afirmaţia domnului preşedinte de partid, comisii şi de Consiliu Judeţean, Sorin Frunzăverde, conform căreia, trăim într-un stat poliţienesc. De ce? Pentru că, în urmă cu aproximativ un an, Domnia Sa îşi exprima temerile în legătură cu interceptarea convorbirilor telefonice şi ambientale personale, cum altfel? Şi au venit stenogramele statului poliţienesc. Instigare la şantaj! Hai, măi, ce dracu! Că aşa se face campanie electorală. Sau nu se ştie? Ce găleţi, ce tricouri, „I beat you at level 45!”. Na, că era să-mi scape un 33! Adică, trecem la next level, cu alocări bugetare. Care, dacă nu se alege cine trebuie, după acuzaţiile de joc de glezne din primul tur, nu vor mai veni în conturile bugetare ale celor potrivnici. Anterior, Ponta a făcut pe Toma Alimoş şi şi-a asumat împărţirea de fonduri bugetare ce se făcea prin consiliile judeţene direct din visteria Guvernului. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare dar, tare cred că şefii de judeţ vor readuce împărţeala în pixurile Domniilor Lor. Şi-acum, o primă concluzie. Dacă nu ai nimic de ascuns, telefonic vorbind, de ce să-mi fie teamă de o eventuală interceptare a convorbirilor telefonice? Pentru un „ceau, tata, eşti bine, când ne vedem?”, nu cred că s-ar arăta interesat DNA-ul. Dar, pentru un ”te duci şi le spui că dacă nu votează cu noi nu mai văd niciun ban” cred că ar fi deranj mare. Aşa cum s-a şi dovedit.
Continui tot cu o chestie de logică. A fost un mare partid, PCR. A apărut unul şi mai mare, FSN. S-a spart în bucăţi şi s-a divizat în multe găşti de pechinezi. Care, s-au trezit mioritici ciobăneşti. Şi-au procedat la marea corceală naţională. PNŢCD a murit cu demnitate, pe mâna lui. PNL a crezut în vorba cea cu frăţia dracului, până treci puntea. A reuşit doar să se compromită. A guvernat cu sprijin PSD, a făcut chiar o alianţă contra naturii cu PSD, USL, iar acum se dă în bărci cu PD-L, mai degrabă PD. Nicio urmă de identitate doctrinară, doar goana după putere. Ciolan, mai degrabă. Şi asistăm la tot felul de acte normative ce seamănă cu fumăritul. Nu avem o strategie naţională de dezvoltare, nu avem, nu avem şi nu avem!
Avem legi ce încurajează puturoşenia, date de cei de dreapta şi, o lege trântită de social-democraţi, privind creşterea alocaţiei pentru creşterea copilului. O logică a absurdului, desăvârşită!

DP

Sursa foto: indiannerve.com

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: