Sorin, unde mergem noi, domnule? Sorin, unde mergem noi, domnule?
Întrebare existenţială pusă de Ilie Moromete fiului său, Niculae, într-o dimineaţă cu ceaţă, în drum spre Bucureşti. Era timpul despărţirii de o epocă ce... Sorin, unde mergem noi, domnule?

Întrebare existenţială pusă de Ilie Moromete fiului său, Niculae, într-o dimineaţă cu ceaţă, în drum spre Bucureşti. Era timpul despărţirii de o epocă ce avea să distrugă ţărănimea, mutând-o în mahalalele oraşelor din apropiere. Acum, de când cu Codruţa şi al ei DNA, asistăm la un alt fel de tip de transhumanţă. Din administraţie, la puşcărie. Despre  Ghiorghioni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, se poate spune că deja s-a dus, pentru 30 de zile la „facultate”. Asemenea despre mai vechii şcolarizaţi Anculia, Iancu, Roşeţi etc. Cu toţii, oamenii preşedintelui. Căruia, în cerc intim, i se spunea şi încă i se mai spune domn ministru! Şi care, acum este sub control judiciar şi dă explicaţii DNA-ului.

Există variante. De exemplu, domnul preşedinte habar n-a avut! S-a înconjurat, inconştient, de lichele. Care au furat, au prăduit tot ce au prins. Dar, domnul preşedinte nu poate fi bănuit de prostie. O inteligenţă sclipitoare ca a  Domniei Sale nu avea cum să nu sesizeze că, de la o vreme, măsurile  şalvarilor, turbanelor şi  papucilor slujitorilor deveneau din ce în ce mai mari. Continui cu un exemplu. Un individ ce avea tangenţă cu asfaltul doar în cazul în care căra căruţele cu fân de la sălaş acasă şi era obligat să treacă pe o porţiune de drum asfaltat, a ajuns şeful celor ce asfaltau drumurile judeţului. Cum o făcea? După un grafic bine stabilit al şpăgilor. El susţine şi acum, că de când l-a uns domn ministru director la patrimoniu, i-a crescut exponenţial producţia de fân, prune şi, implicit, cea de răchie.

Nu mai dau exemple, pentru că ele sunt arhicunoscute. Vreau să revin la titlul acestui material. Încotro se îndreaptă acest judeţ? Ce perspective, nu de dezvoltare, dar măcar de supravieţuire avem? Cu un consiliu judeţean al marilor familii, Bîtea, Imbrescu etc, cu fonduri alocate în funcţie de aparteneţa politică, cu un dispreţ total faţă de proiecte majore ale intreprinzătorilor privaţi în turism, cu o organigramă cât a unui holding, cu lipsa unui proiect de dezvoltare a judeţului pe măcar cinci ani, încotro ne îndreptăm, domnule ministru?

DP

Dan Popoviciu

Dan Popoviciu

Ziarist profesionist din 1996. Redactor şi realizator de emisiuni la televiziunea Terra Sat, jurnalist la publicaţiile Sud-Vestul, 24 de Ore, fondator al ziarului Ghimpele, redactor la P(r)ostul Mare. În prezent, realizator de emisiuni la Vest TV Reşiţa. Autor al unui volum de proză. Studii de drept.

%d blogeri au apreciat: